Schokkershaven 30, 3331MN, Zwijndrecht
+31641321339
info@dss-onderhoudsbedrijf.nl
KVK 77195280
BTW-ID: NL003161499B77
BTW-nummer: 207872120B02

Glad stukewerk

Wij raden u wel aan de wanden glad te laten Stuken ( strakke nieuwbouw muren ). Niet alleen omdat dit goedkoper is maar ook om scheurtjes makkelijker te herstellen mochten deze er dan toch komen.

Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft gekocht zal deze afgewerkt en ingericht moeten worden. Het Stuken is de favoriete manier om een prachtige wandafwerking te creƫren. Wij krijgen vaak de vraag in welk stadium van een nieuwbouw appartement of woning gestuukt moet worden.

Dit moet eigenlijk als eerste gedaan worden. Ideaal gezien moet dit gebeuren voordat de keuken geplaatst wordt en voordat de vloer gelegd wordt.

Saus klaar laten Stuken
Bij saus klaar stukewerk zullen de muren glad worden afgewerkt zodat de wanden kunnen worden voorzien van een nieuwe verflaag. De kosten voor het saus klaar Stuken van de muur is afhankelijk van de onzuiverheden die zich op de muur bevinden.

Als de muren vrij vlak zijn kan er een dun pleisterlaag aangebracht worden van 2 tot aan 4 mm dikte. De prijzen voor deze wandafwerking liggen aanzienlijk lager dan wanneer een een fors dikkere laag aangebracht moet worden.

Bij muren die niet vlak zijn en veel oneffenheden hebben zal er een dikkere laag aangebracht moeten worden, betekend langere droogtijd. En de gemiddelde kosten kunnen hierdoor aanzienlijk oplopen.

Drogen van stuke werk
Nadat stuke werk is aangebracht zal het moeten drogen voordat het geverfd kan worden. De droogtijd is afhankelijk van 2 verschillende zaken. Ten eerste is het materiaal dat gebruikt wordt een grote invloed van hoe lang het moet drogen. Bij gips duurt dat bijvoorbeeld langer dan bij een cement mortel.

Daarnaast heeft de dikte van de laag invloed op de droogtijd. In de regel geldt: hoe dunner de laag, hoe korter de droogtijd zal bedragen.