Schokkershaven 30, 3331MN, Zwijndrecht
+31641321339
info@dss-onderhoudsbedrijf.nl
KVK 77195280
BTW-ID: NL003161499B77
BTW-nummer: 207872120B02

Stukewerk buiten

Buitenmuur stuken
Als u een nieuwe uitstraling wilt voor uw huis is een buitenmuur stuken een zeer voordelige optie. Op deze pagina kunt u alles vinden over het laten stuken van een buitenmuur, de kosten per m2 en de juiste materialen.

Prijzen buiten stuken:

De stukadoor is de geen die de prijzen bepaalt van het opnieuw stuken van een buitenmuur. Hij kijkt naar de conditie van de muur en vraagt naar uw wensen. De kosten van buiten stucwerk vallen altijd hoger uit dan dat van stukadoorswerk binnen.

Dit is omdat er buitenshuis andere materialen gebruikt worden dan binnenshuis. De materialen die op een buitengevel aangebracht worden zijn waterbestendig of waterafstotend. Wat is de m2 prijs van een buitenmuur stucen? Hieronder geven wij u de gemiddelde prijs van het stucen van een buitenmuur:

Buitenmuur stuken:
Als u pressies wilt weten wat de kosten zijn voor het stuken van u buitengevel kunt u geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aanvragen. Na het invullen van het offerte formulier stuurt deze de kosten binnen 2 minuten automatisch door naar het opgegeven mailadres.

Buiten stucwerk opties
Er zijn meerdere opties voor het laten afwerken van uw buiten muren en plafonds. Dit geld ook als u besluit een buitenmuur te laten stuken.

De 3 meest voorkomende stucsoorten zijn:

  • Fijn en grof schuurwerk
  • Spachtelputz
  • Pleisterwerk
  • Glad stuken

Buiten stucwerk geeft niet alleen een fraaie uitstraling de woning is beter geïsoleerd en beschermt tegen slechte weersinvloeden. Ook vocht doorslag van u gevel zal het stucen van uw buitenmuren grotendeels tegen houden.

Pleisterwerk buiten
Pleisterwerk is een gladde cement gebonden stuclaag op de buitenmuur van uw woning. Buiten stucwerk moet ten alle tijden cement gebonden wezen. Cement is een product wat goed tegen vocht kan en niet verzeept. Een pleisterlaag die word aangebracht zal na zijn uitharding eventueel nog kunnen worden afgedicht met een buiten muurverf.

Schuurwerk buiten
Als u een afwerking wilt kiezen die in een keer klaar is is schuurwerk de juiste keuze. Een laag schuurwerk varieert van 3 mm dikte tot aan 1 cm dikte. Als de laag is aangebracht word deze door de stukadoor afgeschuurd met een schuurspons zodat er een licht vlammen effect ontstaat. Schuurwerk is een waterafstotende pleister die een leuke uitstraling creëert aan uw huis.

Versteviging tegen scheuren
Ook zou uw buitengevel kunnen gaan werken en scheuren. Als er scheuren in de gevel worden aangetroffen zal er gaas aangebracht moeten worden. Wagenings gaas wordt ingebed tussen 2 lagen stucwerk. Op het moment dat er spanning op het stucwerk komt te staan zal het gaas zo goed als alles bij elkaar houden. Mocht het dan toch gaan scheuren dan is gevelisolatie het laatste red middel.