Schokkershaven 30, 3331MN, Zwijndrecht
+31641321339
info@dss-onderhoudsbedrijf.nl
KVK 77195280
BTW-ID: NL003161499B77
BTW-nummer: 207872120B02

Schilderwerk buiten

Wat verstaan wij onder buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk wordt verricht aan kozijnen, deuren, ramen, goten en andere gevelelementen. In sommige gevallen valt daar ook het schilderwerk aan gemetselde of gestukadoorde gevels onder. Afgezien van bescherming heeft buitenschilderwerk ook een stijlvolle functie doordat het kleurgebruik en de glansgraad voor een belangrijk deel de uitstraling en de waarde van uw woning of bedrijfspand bepalen. Wij geven u met alle plezier kleur en materiaaladviezen zodat uw woning perfect uit de verf komt.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?
Schilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 à 7 jaar toe aan een volledige schilderbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde want door de invloed van zon en regen zullen de westelijk en zuidelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen gevels.

Waarom buiten schilderen?
Bij buitenschilderwerk gaat het niet alleen om het verfraaien maar ook om het beschermen van houten gevelelementen, steen en metaal(corrosie) tegen weersinvloeden. Ook de duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld meranti dienen te worden beschermt tegen weersinvloeden.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de 5 of 7 jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te (laten) controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk verder belangrijk verlengen.
Houtreparaties zijn over het algemeen kostbaar en dienen indien mogelijk voorkomen te worden. Uw woning of bedrijfspand heeft een betere uitstraling wanneer het schilderwerk met regelmaat wordt bijgehouden door DSS-Onderhoudsbedrijf.

Zo bent u er zeker van dat het schilderwerk goed bestand is tegen de sterk variërende weersinvloeden. Met DSS-Onderhoudsbedrijf geniet u jarenlang van uw prachtige schilderwerk. Heeft u behoefte aan een andere kleurstelling dan stellen wij vrijblijvend voor u een gratis kleuradvies op.

Materialen
Buitenschilderwerk voeren wij uit met een half,- of gesiliconiseerde hoogglanslak , ook wel alkydverf genoemd. Onze moderne alkydverven bevatten nauwelijks nog oplosmiddelen waardoor zij veel minder milieubelastend zijn dan de alkydverven van weleer.

Kleuradvies
Heeft u behoefte aan een andere kleurpalet dan stellen wij voor u vrijblijvende een kleuradvies op. We houden daarbij rekening met de binnen uw straat of wijk geldende kleurafspraken voor schilderwerk. Desgewenst informeren we vooraf bij de gemeente of het voorgestelde advies binnen eventuele afspraken valt die gelden voor bijvoorbeeld woonwijken of monumentale panden. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Hoogwerkers
Bij moeilijk bereikbare plekken, zullen wij gebruik maken van steigers of hoogwerkers. Zodoende kunnen wij altijd een optimale kwaliteit garanderen.

Stofvrij werken
Goed gereedschap is het halve werk, daarom schuren wij zowel binnen als buiten met de machines en stofafzuiging. Het grote voordeel hiervan is, dat we de overlast van stof tot een minimum beperken wel zo prettig voor u als klant. Ter gelijkertijd kunnen wij blijven streven naar de perfecte voorbehandeling voor het de nieuw aan te brengen verflaag.