Schokkershaven 30, 3331MN, Zwijndrecht
+31641321339
info@dss-onderhoudsbedrijf.nl
KVK 77195280
BTW-ID: NL003161499B77
BTW-nummer: 207872120B02

Plafond stuken

U plafond in uw nieuwbouw of bestaande woning is toe aan een opknapbeurt, dit omdat er scheuren en/of beschadigingen zijn ontstaan, of wegens waterschade. Bedenk dan dat er legio aan verschillende mogelijkheden bestaan, van Glad, tot Schuur, van verlaagd tot een spack gespoten plafond.

Door een nieuwe laag stukewerk aan te laten brengen zal uw bestaande of nieuwbouwhuis er weer compleet anders uitzien. Wilt u de meer weten over de mogelijkheden. Lees dan snel verder op deze pagina.

Wat kost het stuken van een plafond?
Het laten stuken van het plafond is een aardige ingreep op uw interieur. Als het plafond er weer als nieuw uitziet door de nieuwe stukelaag dan kan dit een enorme verbetering zijn aan uw interieur.

Er zijn verschillende soorten stukewerk, mede hierdoor kunnen de vierkante meter prijzen enorm uiteenlopen, maar uiteindelijk bestaat er voor elk budget een oplossing.

Spackspuitwerk
Als u last heeft van beschadigingen en scheuren in uw oude plafond van bijvoorbeeld riet of gipsplaten dan kan de stukadoor weer zorgen dat deze egaal en saus klaar wordt. Door het aanbrengen van een gips laag zal uw plafond weer geheel glad gemaakt worden zodat deze van een nieuwe schilder laag kan worden voorzien.

Saus klaar stukewerk is erg tijd rovend en daarom ook iets duurder dan behang klaar stukewerk of spuitwerk op uw plafond.

Schuurwerk Plafond
Schuurwerk op het plafond was vroeger ooit van de meest toegepaste afwerkingen. Tegenwoordig wordt er veelal gekozen voor glad pleisterwerk. Schuurwerk is bekend om zijn halve slagen effect, ook wel bekend als de halve maantjes.

De gipsmortel is in het bezit van een lichte zandkorrel die de stukadoor met een spons kan door schuren en zo zijn gewenster eindresultaat geeft. Het nadeel van een geschuurd plafond is dat mocht u het in de loop van de tijd willen schilderen de effecten bijna niet meer zichtbaar zijn en deze zich voordoen als vlekken.

Spuitwerk
Wilt u voor weinig geld uw plafond laten opfrissen dan is spuitwerk een ideale oplossing. Spack spuitwerk word door de stukadoor met een spack spuitmachine aangebracht in twee lagen. Laag een is een laag waar het plafond in een dekkende laag egaal wordt gemaakt en laag twee geeft de gewenste korrel structuur.

U heeft een keuze tussen een fijn en grove korrel.
Standaard is de kleur wit maar u kunt elke gewenste kleur toepassen en bent dan in een klap klaar. Schilderen is dus niet meer nodig na het aanbrengen van spack.

Sierpleister
Al wordt het niet veel gedaan het aanbrengen van sierpleister op een plafond, de keuze is natuurlijk aan u! Als u dit wel wilt dan is spachtelputz de meest voorkomende variant. Spachtelputz laat een korrelige structuur achter op uw plafond. Dit komt omdat er een graniet korreltje is verwerkt in het materiaal.

De korrel kan verschillen van 1 tot aan 2,5 mm. De meest gekozen korreldikte is 1,2 of 1,5 mm dikte. Voordeel van deze sierpleister is dat ook dit materiaal meteen op de juiste kleur kan worden aangebracht. De kleurvloeistof kleurt de putz door en door en bij een eventuele beschadiging is er niets te zien van de onderlaag.

Plafond nieuwbouwhuis laten stuken
U heeft een nieuwe woning heeft zullen de muren en de plafonds een laag stucwerk nodig hebben. De betonnen muren kunnen worden voorzien van een dunne pleisterlaag en de kanaal plaat plafonds kunnen glad gestuket worden met een laagje gips.

De oneffenheden van nieuwbouwplafonds worden geheel weggewerkt. Wij zorgen ervoor dat uw plafond glad en strak wordt opgeleverd. U zult niets meer terug vinden van de betonplaten en kunt nadat de plafonds (over spack of niet) gestuukt zijn een strakke gespoten latex laag laten aanbrengen. Lees hier alles over op de pagina latexverf laten spuiten.

Plafonds verlagen en laten stuken
Veel plafonds in woningen zijn verlaagd met gipsplaten. Veelal zit er in een verlaagd plafond veel weggewerkt, stroom, water, lampen en isolatie, mede hierdoor is het plaatsen van een verlaagd plafond heel populair en veel gezien. Er zal een een houten frame worden aangebracht en worden afgewerkt met gipsplaten. Dit kunnen gips of stucplaten zijn van 60 cm of 40 cm breedte.

Bij het stuken van een gipsplaten plafond ( wel stucplaten ) is het niet nodig om een voorstrijk middel te gebruiken. Door een laagdikte van 5 tot 8 mm aan te brengen zal de gipsmortel gaan beter hechten en zijn vocht enkel verliezen door natuurlijke droging en hierdoor gaan kristalliseren en een prima hechting garanderen.

Als u kiest voor glad laten stuken dan zal hierna dus wel een verflaag moeten worden aangebracht.