Schokkershaven 30, 3331MN, Zwijndrecht
+31641321339
info@dss-onderhoudsbedrijf.nl
KVK 77195280
BTW-ID: NL003161499B77
BTW-nummer: 207872120B02

Latex spuiten

Bent u van plan om binnenshuis uw wanden of plafonds te voorzien van een nieuw en fris kleurtje zonder strepen, denk dan eens aan Latex Spuiten.

Een van veel gebruikte nieuwe technieken zijn is het latex verf laten spuiten. Door middel van een speciale verfpomp genoemd wordt de verspuitbare latex met een druk van 200 bar verneveld op de gladde afgewerkte muren of plafonds.

Het aanbrengen van verf doormiddel van een verfmachine is vele malen sneller en het resultaat is 100% glad, strak en egaal. Dit kan soms zomaar 25% schelen in verhouding met traditioneel verven van muur en plafond.

Voordelen van latex spuiten
Natuurlijk heeft verfspuiten voor maar ook nadelen. We zullen eens bij de voordelen beginnen welke het verfspuiten te bieden heeft.

  • Strak en fijne structuur
  • Geen strepen of banen
  • Snel aangebracht
  • Goedkoper

Uw woning laten spuiten met latex heeft ook nadelen, o.a. de hoeveelheid schoonmaak werk, maar vergeet ook het afdekken, en de grote hoeveelheid af plak werk. Het afplakken neemt veel tijd in beslag soms is dit net zoveel als het spuiten zelf. U moet denken aan het afplakken van de kozijnen , deuren en ramen maar ook de vloeren hebben natuurlijk aandacht nodig deze te bedekken.

Waar kan over heen gespoten worden?
De muren laten verven met de verfspuit kan over verschillende ondergronden aangebracht worden. De ondergronden moeten wel een zuigend vermogen hebben of poreus zijn. Denk hier aan gipsplaten, Spachtelputz, Oud en nieuw stucwerk, Bakstenen, oudere kalklagen of betonnen muren die glad zijn gemaakt door de stukadoor met een spuitpleister.

Als u een super strak eindresultaat wilt dan zullen de wanden of plafonds moeten worden voorzien van een pleisterlaag een gladde laag dus. Nadat de muren en plafonds glad gestuket zijn kan de latexspuiter alles gaan voorbereiden.

Het vochtpercentage zal gemeten worden bij nieuw aangebracht stukadoorswerk en er moet gekeken worden of de ondergrond met een hecht middel moet worden voor gestreken. Ondergrond zal droog en voorgestreken moeten zijn, om hechting problemen te voorkomen.

Voor strijken van de wanden is niet alleen maar voor de hechting. Als de ondergrond teveel zuigend vermogen heeft kunnen er even goed vlekken en strepen ontstaan en dat is iets wat wij liever omzeilen.

Net zoals het rollen van de verf kan latex spuiten in elk gewenste kleur worden toegepast. Natuurlijk wordt de kleur wit het meeste gebruikt voor het plafondwerk, maar alle kleuren zijn mogelijk.